Mikrotik vs MacBook Pro M1

Tātad, kā jau rakstīju. Mikrotik un MacBook (MBP) nu galīgi negribēja draudzēties WiFi saziņā. 5GHz diapazonā WiFi ātrums bija smieklīgi zemi 75-110 Mbit/s. Teiksiet, interneta ātrumam kā vajag. Varbūt 2010. gadā jā. Man tagad interneta pieslēgums ir 1Gbit/s un lokālais tīkls arī 1Gbit/s. Cik ironiski. Bet tagad ne par to. Pasēdēju, forumos neko neatradu, kaut Mikrotik forums piebāzts ar šiem jautājumiem “Kāpēc man ābols tik lēni strādā Mikrotik WiFi?”. Bet reālus risinājumus gan neatradu. Visi ieteica nelietot tkip šifrēšanu, vai nelietot WiFi paroli vispār. tkip es nelietoju jau sen un WiFi bez paroles, nu vai ziniet. Nākamais padoms bija iestatīt manuālus kanālus. Nelīdzēja.

Bet nu sāku domāt un pētīt. Atcerējos, ka jaunajam hAP ac^3 arī bija jāpačakarējas, lai izspiestu max ātrumu 5GHz diapazonā. Un izspiešanā ļoti labi noderēja… noderēja opcija Extension Channel.

Manā gadījumā MBP vislabāk strādā, ja Extension Channel vērtību iestata kā eCee. Tad ir vislielākie lejupielādes un augšupielādes ātrumi uz lokālo failu serveri (450-650Mbit/s). Esmu apmierināts ar sasniegto rezultātu.