Windows Deployment Services 2. daļa

Sveicināts. Šis raksts ir turpinājums rakstu sērijai par Windows Deployment Service (WDS). Iepriekšējais raksts atrodams šeit. Lai būtu saprotams, kādas darbības tiek aprakstītas šajā rakstā, ieteicams ir izlasīt iepriekšējo.

Mazs kopsavilkums. Iepriekšējā rakstā apskatīju, kas ir WDS un kam tas ir nepieciešams. Kā arī tika veikta pamata maršrutētāja konfigurācija un aktivizēta WDS loma serverī. Kā arī pievienota Windows 7 instalācija.

Šoreiz tiks apskatīts, kā pielabot WDS konfigurāciju, un kā veikt Windows OS instalāciju izmantojot datortīklu. Kā arī mazs bonuss, tiks apskatīts variants, kā var sagatavot pielāgotu Windows instalāciju un nosūtīt to uz WDS serveri, lai nākotnē varētu to izmantot jaunu datoru pārinstalēšanai.

Lai datoru varētu instalēt caur tīklu, nepieciešams mainīt datora BIOS iestatījumus. Jāaktivizē funkcija PXE boot. Zemāk neliels video, kā tas izdarāms VirtualBox vidē.

Nākamais, kad dators startējas un ir norādīts, ka jāizmanto PXE, dators veic pieprasījumu DHCP serverim, tas tiek novirzīts uz WDS. WDS atsūta atbildes failu un gaida uz lietotāju, lai tas nospiež pogu F12, tādējādi tiek apstiprināts, ka tiešām nepieciešams startēt datoru no tīkla. Šis ir nepieciešams, lai nebūtu mūžīgais cikls, ka pēc katra restarta dators palaižas no tīkla un nevar ielādēties OS.

Zemāk neliels video:

Kad dators ir palaidies no tīkla, lietotājam tiek piedāvāta izvēle ko darīt tālāk. Mūsu gadījumā ir tikai viens variants, instalēt Windows, jo ir pievienota tikai viena Boot Image. Ignorējiet otro iespēju, kura redzama video. Par to pastāstīšu nākamajos rakstos.

Neliels video:

Kā notiek Windows instalācija. Kad esam palaiduši datoru no tīkla servera, mums jāizvēlas ir Microsoft Windows Setup (x86). Turpmākais atgādinās instalāciju no diska. Vispirms tiks ielādēti nepieciešami faili. Mūsu gadījumā boot.wim. Tālāk, pirms instalācijas sākuma, būs jānorāda Aktīvās direktorijas administratora lietotājvārds un parole. Pareizi ir jāraksta domēns\lietotājvārds un parole. Ja tiek konfigurēts kā raksta autoram, tad:

username: dv.local\administrator

password: Parole1

Tālāk tiek piedāvātas visas instalācijas,. kuras atrodas uz servera. Izvēlamies nepieciešamo un turpinām instalāciju. Pārējais proces neatšķiras no instalācijas ar diska vai USB zibatmiņas palīdzību.

Šoreiz tas ir viss. Turpinājums sekos…